GALERIA INNO (Schoten)

De rijke geschiedenis van Galeria Inno gaat terug tot in 1845 wanneer ‘Au Bon Marché’ zijn deuren opent in de Nieuwstraat. Samen met ‘Le Grand Bazar’ en ‘A l’Innovation’ is de basis van Galeria Inno gelegd. Sindsdien is de winkelketen zichzelf voortdurend blijven heruitvinden en zijn unieke concept van merkenruimte verder ontwikkelen. Regelmatige herinrichting van de winkels hoort hierbij. We bezoeken het Galeria Inno-filiaal in Schoten, geopend in 1963. In 2005 kreeg de winkel een grondige facelift met twee nieuwe buitengevels en een vergroting van het winkeloppervlakte van 6.400 m² tot 8.000 m².

Twee verdiepingen, bijna geen ramen en hoge plafonds stellen specifieke eisen aan de luchtbehandeling. Maar dat schrikte HVAC-installatiebedrijf TMS uit Ternat en HVACR-distributiepartner Climacon uit Lokeren niet af. Integendeel, beide partijen nemen elke uitdaging aan om een klantspecifieke oplossing uit te werken.
“De roots van TMS liggen in de retailsector”, vertelt bestuurder Kris De Raedt. “Voor meer dan honderd supermarkten verzorgen we de levering, installatie en service van de koel- en HVAC-installaties.
In Galeria Inno in Schoten wordt de klimatisatie via de ventilatiekanalen op een gecontroleerde en comfortabele manier in de winkel gebracht.”

TMS werkte hiervoor nauw samen met Climacon uit Lokeren, de groothandel in airco, ventilatie en warmtepompen met de focus op milieuvriendelijke en innoverende technieken. Hiervoor wordt uitsluitend samengewerkt met fabrikanten met een onderscheidend vermogen om een gezond en comfortabel binnenklimaat te creëren in woningen en kantoren. Hieronder valt zeker ook de Italiaanse fabrikant Clint, en van de grootste spelers op de Europese markt voor commerciële en industriële installaties van warmtepompen en koelmachines. “Clint biedt doelgerichte en op maat gemaakte oplossingen voor zeer specifieke behoeften”; legt Olivier Van Hoey, bestuurder van Climacon, uit. “Als wereldspeler is het opmerkelijk hoe flexibel Clint zich telkens opnieuw opstelt en constructief meedenkt om de installatie aan te passen om zo goed mogelijk aan de reële vraag te beantwoorden. Ik geef een typerend voorbeeld. Voor een klant moesten we een chiller in een kelder van een gebouw plaatsen.

De standaarduitvoering was te hoog, maar dit heeft Clint niet tegengehouden: specifiek voor dit project werd een nieuwe design uitgetekend met een lagere omkasting. Il faut le faire!” Op het dak van Galeria Inno in Schoten leveren twee luchtgekoelde Multi Power chillers van elk 375 kW koelvermogen de airconditioning. De hoge efficiëntie wordt verzekerd dankzij acht Danfoss scrollcompressoren in twee circuits per chiller. De twee chillers staan in cascade en worden aangestuurd door een Danfoss regeling, gekoppeld aan de Siemens Synko regeling van Galeria Inno. “De installatie is future proof dankzij gebruik van het laag-GWP koudemiddel R452B”, besluit Olivier Van Hoey. “Alle Clint-units die wij verdelen en traditioneel de koudemiddelen R410A en R134a gebruiken, kunnen we aanbieden met een laag-GWP alternatief R1234ze, R452B of R513A. De kenmerken van R452B (GWP 676) sluiten het dichtst aan bij die van R410A (GWP 1.924) en voldoende levering blijft verzekerd wat de bedrijfszekerheid verhoogt en een gunstig effect heeft op de kostprijs van het koudemiddel. Lage GWP geeft een zekerheid aan de klant dat hij in de toekomst niet met onvoorziene kosten te maken krijgt door aangepaste milieuwetten.”

De installatie is future proof dankzij het laag-GWP koudemiddel R452B.”

Solliciteer nu!

Laten we persoonlijk kennismaken