Krëfel (Wemmel)

Elektroketen Krëfel is in België een belangrijke speler op het vlak van elektrische huishoudapparatuur, groot en klein elektro, tv, audio, multimedia en telecom

Eén technologie voor zowel verwarming als airco

Elektroketen Krëfel is in België een belangrijke speler op het vlak van elektrische huishoudapparatuur, groot en klein elektro, tv, audio, multimedia en telecom. De keten telt een 75-tal verkooppunten verspreid over heel België. De winkels worden een na een in een nieuw kleedje gestoken, waardoor de winkelervaring voor de consument naar een hoger niveau wordt getild. Veel producten krijgen een duidelijke en gedetailleerde productfiche mee en er is altijd een professioneleverkoper in de buurt.

Eind 2017 opende langs de Romeinse Steenweg in Wemmel in een geklasseerd gebouw waar vroeger een designmeubelzaak was ondergebracht, een nieuwe Krëfelwinkel. In vergelijking tot andere vestigingen valt op dat de elektro- en keukenafdeling een eigen verdieping kregen, maar evengoed valt op dat Krëfel al jarenlang zweert bij dezelfde fabrikant van warmtepompsystemen: Midea, in België verdeeld door Climacon uit Lokeren.“De retailsector is bijzonder”, vertelt salesmanager Olivier Van Hoey. “Luchtbehandeling in winkelketens is zowel gelijk als verschillend. De behoeften zijn vergelijkbaar, maar iedere keten heeft zijn specifieke eisen. Krëfel voert hierover een duidelijk beleid: consumenten en medewerkers hebben recht op een aangenaam binnenklimaat, maar tegelijk moet de investering uiteraard renderen. Een belangrijke parameter om het rendement te bepalen, is een optimale energie-efficiëntie Krëfel gaat hierin verder dan de doorsneewinkelketen, met bijvoorbeeld een centraal regelsysteem om het gas-, elektriciteits- en waterverbruik in alle vestigingen aan te sturen. Dit is de beste manier om energieverspilling tegen te gaan, maar tegelijk is het ook een krachtig medium om te anticiperen op eventuele storingen.”

“Sinds we in 1985 een eerste project hebben uitgevoerd voor Krëfel, is er een vertrouwensrelatie gegroeid die ervoor heeft gezorgd dat we voor de klant meer zijn dan alleen maar hun installatiebedrijf”, vertelt de installateur. “Belangrijk hierbij is dat we onze HVAC-installaties steeds laten vergezellen van een servicecontract. Periodiek onderhoud van een installatie – in combinatie met de kwaliteit van de toestellen – is de beste garantie op een betrouwbare werking. Tijdens ons onderhoud zijn we mogelijke defecten steeds een stapje voor. Slijtage of olieverlies worden opgelost voordat ze de werking van de airco-installatie kunnen hypothekeren. Het bewijs dat dit de beste werkwijze is, werd vorige zomer geleverd: het was een zeer warme zomer, en in geen enkele Krëfelwinkel waar wij de installaties hebben geplaatst en onderhouden heeft er zich een storing voorgedaan.”Opmerkelijk is de keuze van Krëfel voor Midea-warmtepompen split inverter: voor elke binnenunit vierweg-cassette met 360° luchtuitblaas staat er op het dak één buitenunit inverter warmtepomp. Volgens Olivier Van Hoey een logische keuze. “Split is niet alleen een goedkopere oplossing dan multisplit, maar ook betrouwbaarder en eenvoudiger. Bij een eventueel defect is er niet alleen maar een beperkte weerslag in de winkel, maar is het ook veel gemakkelijker om de storing te ontdekken. Maar bovenal beschikt Krëfel nu over één technologie voor zowel verwarming als airco, terwijl er hiervoor vroeger twee gescheiden installaties werden gebruikt.”

5x MCDE-140 (Koelvermogen: 13,60 kW / Verw.vermogen: 15,90 kW)

9x MCDE-160 (Koelvermogen: 15,70 kW / Verw.vermogen: 18,20 kW)

(Totaal – Koelvermogen: 209,30 kW / Verw.vermogen: 243,30 kW)

Solliciteer nu!

Laten we persoonlijk kennismaken