Nieuwe premies en btw verlaging op warmtepompen in 2022

Premies en voordelen

1. Lucht-water warmtepompen

De lucht-water warmtepompen kende tot voor kort een premie van maximum € 1500? In Maart 2022 werd dit bedrag verhoogt tot maar liefst € 3000 of zelfs € 6400 voor beschermde afnemers via het sociaal tarief.
Onder deze categorie vallen onze Sphera lucht/water warmtepompen alsook de warmtepompboilers van Midea

2. lucht-lucht warmtepompen

Plaatste je in 2021 een lucht-lucht warmtepomp? Dan kon je genieten van een premie tot € 300 voor de niet beschermde afnemer en € 360 voor zij met een sociaal tarief. In 2022 stijgt enkel de premie voor de beschermde afnemer naar € 480.
Voor deze premies kan je aanmerking komen na het plaatsen van onze uiterst efficiënte Midea lucht-lucht warmtepompen.

3. BTW VERLAGING

Naast de verhoging van de premies werd er ook een verlaging van de BTW doorgevoerd op onder andere warmtepompen. Voorheen kende enkel eigenaars van een woning die minstens 10 jaar oud was een btw voordeel van 6%. Vanaf Maart 2022 kunnen nu ook eigenaars van nieuwbouwwoningen of woningen jonger dan 10 jaar mee genieten van dit voordeel.

4. Combinatie zonnepanelen

Al worden de premies op zonnepanelen niet onmiddellijk verhoogd, worden ze ook niet verlaagd. Plaats je in 2022 zonnepanelen dan kan je no steeds rekenen op een premiebedrag tot € 1500 of zelfs € 1800 voor beschermde afnemers. Ook bij zonnepanelen geldt de btw verlaging naar 6% voor huizen jonger dan 10 jaar.

Combineer je met andere woorden een installatie van een warmtepomp met een pv installatie? Dan stapel je de permies en voordelen op waardoor de investering sneller terug verdiend zal zijn. 

Solliciteer nu!

Laten we persoonlijk kennismaken