5 redenen om te kiezen voor een warmtepomp

5 Redenen

1. Milieuvriendelijk

Warmtepompen zijn één van de meest milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen die vandaag de dag voorhanden zijn. Zoals Joannes Laveyne, energie-expert van de de UGent in ‘De Inspecteur’ zei “Vanuit een klimaatoogpunt kan ik niet anders dan een warmtepomp die op elektriciteit draait, aanbevelen.” Een warmtepomp stoot namelijk het minste broeikasgassen of lokale schadelijke stoffen uit. Dit maakt het een veel milieuvriendelijkere oplossing dan een verwarming op fossiele brandstoffen zoals aardgas of stookolie. 

2. Geen aparte aansluiting nodig

Beschikt je woning nog over een verwarming op stookolie en twijfel je tussen een verwarming op aardgas en een warmtepomp? Weet dan dat een warmtepomp geen aansluiting nodig heeft op een centraal net. Een warmtepomp wordt simpelweg voorzien van elektriciteit waarna het warmte onttrekt uit de omgevingslucht. 

3. Verwarmen én koelen

Bijna alle moderne warmtepompen kunnen naast verwarmen ook koelen. Hierbij wordt het proces van verwarmen omgedraaid. De warmte wordt binnen uit de lucht onttrokken om vervolgens afgevoerd te worden naar buiten. Een warmtepomp is dus de oplossing voor verwarmen én koelen. 

4. Zuinig

Een warmtepomp verbruikt 25% elektrische energie samen met 75% energie uit de buitenlucht om 100% energie te hebben om te kunnen koelen of verwarmen. Dit maakt het de meest energie efficiënte oplossing voor verwarmen en koelen die vandaag beschikbaar is op de markt. Daarboven beloont de overheid, afhankelijk van de regio, je bij het plaatsen van een warmtepomp met een premie. 

5. Veelzijdig

Naast lucht/lucht warmtepompen waarbij je ruimtes kan verwarmen en koelen, kan een lucht/water warmtepomp ook gemakkelijk aangesloten worden op een vloerverwarming installatie. Daarboven kan je ook voor je sanitair warm water kiezen voor een warmtepomp, de zogenaamde warmtepompboiler

Solliciteer nu!

Laten we persoonlijk kennismaken