BASF (Antwerpen)

CO2 Warmtepomp ENERBLUE

HP 90 is een CO2-warmtepompsysteem (R744) voor de productie van sanitair warm water tot 90°C; het Enerblue-systeem, "geïnspireerd door de natuur", maakt gebruik van CO2 en benut zijn volledige potentieel als koelmiddel in termen van efficiëntie en duurzaamheid.

Onder de vele voordelen van het gebruik van CO2 als koelmiddel, zijn er de hoge thermodynamische prestaties en de vrijwel nul impact op het milieu: dit is de reden waarom we kiezen voor het HP90-systeem.

HP90, verkrijgbaar in verschillende configuraties - lucht-water, water-water en lucht-water met koelterugwinning - is uiterst flexibel en geschikt voor installaties met elk systeem.

Het HP90-warmtepompsysteem kan meer dan 20.000 liter warm water voor huishoudelijk gebruik per dag produceren - het is dus een ideale oplossing voor grote faciliteiten zoals ziekenhuizen, hotels, fabrieken en grote wooncomplexen.

Het gebruik van warmtepomptechnologie en een groen koudemiddel van de nieuwste generatie zorgt voor opmerkelijke energiebesparingen en minder vervuilende emissies: in vergelijking met een elektrische boiler wordt een besparing van 700 kWh per dag en 100 ton CO2-uitstoot bereikt in een jaar.